Latte macchiato maken

Deal Score+3
Deal Score+3
Leestijd: 2 minuten

Latte macchiato is één van de meest gewilde manieren om koffie te drinken. Voor een Latte machiato betaal je echter al snel tussen de €2,50 en €3,00 euro in een koffietentje. Daarnaast heb je misschien niet altijd tijd om langs een koffietent of een kiosk te gaan om jouw favoriete koffie te halen. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe thuis een heerlijke latte machiato gemaakt kan worden.

Het maken van een latte macchiato wordt veel makkelijker wanneer de beschikking is over een espressomachine. Bijvoorbeeld van merken als DeLonghi of Expobar. Toch is het ook zeer goed mogelijk om een latte macchiato te maken zonder deze apparatuur.

Allereerst:

Wat is een Latte Macchiato?

Een latte macchiato is een koffie gemaakt van melk en espresso. Waar een espresso macchiato bestaat uit dezelfde bestandsdelen, heeft de espresso de overhand. Bij een latte macchiato is dit anders. Het grootste bestandsdeel van een latte macchiato bestaat uit melk.

>> Lees hier: In 10 stappen van koffieboon naar kopje koffie

Wanneer bestel je een latte macchiato?

Een latte macchiato is normaal gesproken zachter dan een macchiato en heeft een zoetere smaak. Voor mensen die koffie graag met melk drinken en op zoek zijn naar een mogelijkheid om hun horizon te verbreden, dan is een deze koffiesoort de beste keuze.

Wanneer je niet van de zware koffiesmaak houdt, maar toch het espresso gevoel wil ervaren, dan kan een latte macchiato geen foute keuze zijn. Er zijn vele soorten siroop, smaken en variaties mogelijk waardoor toch genoten kan worden van deze kop koffie.

latte macchiato maken

Een latte macchiato maken

Eigenlijk is het heel gemakkelijk om deze koffie te maken. De enige benodigdheden zijn espresso en melk.

De eerste stap is om de espresso te maken. Het gemakkelijkst is om dit te maken met een espressomachine. Mocht je hier geen beschikking over hebben, dan is het ook mogelijk om dit zonder espresso apparatuur te doen. Hier kan je lezen hoe je dit doet.

Vervolgens verwarm je de warm en schuim je deze op. Het gemakkelijkste is om melk in een pannetje warm te maken en met een garde op te kloppen tot je melkschuim krijgt.

Vervolgens giet je de melk in een doorzichtig glas en vul je dit op met de espresso shot en geniet je van een heerlijke latte macchiato!

Koffie Corner
Logo
Enable registration in settings - general