koffie aanbiedingen

Deal Score+2
Deal Score+2
Leestijd: 5 minuten

Bij Koffie-corner vind je elke week fantastische nieuwe aanbiedingen van de beste koffie merken voor het zetten van een heerlijk én voordelig kopje koffie. Wil je ook profiteren van deze handige aanbiedingen van koffiebonen en koffiepads, neem dan elke week een kijkje op deze pagina. Hier vind je de beste koffiebonen aanbieding en de beste koffiecapsules aanbieding van de week!

Bekijk de koffieaanbiedingen van deze week.

Wekelijks de beste koffie aanbiedingen ontvangen?

 

Koffie aanbiedingen deze week (week 49)

In week 10 zijn er weer verschillende koffieaanbiedingen voor jou geselecteerd! Klik op het product om de originele prijs te bekijken. Deze week zijn aanbiedingen geselecteerd van:

  • Café Natura – Nespresso – Lungo (Organic)
  • SENSEO – Mild
  • Segafredo Intermezzo koffiebonen, de 1kg verpakking
  • Dallmayr – Koffiebonen – Prodomo
  • Lavazza Qualita Oro koffiebonen, 1 kg verpakking
  • Senseo Cappuccino koffiepads, voordeelverpakking van 10 packs van 8 pads.

Het koffiebonen vs koffiepads vs capsules debat

Bonen of koffiepads? Nederlanders zijn kampioen als het gaat om koffie drinken. Maar naast de klassieke filterkoffie veroveren steeds meer snellere varianten de Hollandse huishoudens. Terwijl hele bonen automatisch worden gemalen en vervolgens gezet in een volautomatisch koffiezetapparaat, gaat het nog veel sneller met pads of capsules.

Voor veel mensen is koffie zetten een dagelijks ritueel dat ze gewoon niet willen missen, omdat ze ‘s morgens graag genieten van een kopje koffie. Als je daarentegen voor de trend van snelle koffie kiest, moet je de resultaten van de moderne koffiepadmachines zeker eens uitproberen. De geur van de versgemalen bonen uit de dichtstbijzijnde microbrouwerij zal je echter nauwelijks kunnen halen uit de pads of kleine capsules.

Een ander aspect dat een duidelijk nadeel van capsules weergeeft, is de grote hoeveelheid afval die ze veroorzaken. Er zijn inmiddels biologisch afbreekbare capsules verkrijgbaar, maar de meeste zijn gemaakt van plastic of aluminium en veroorzaken afval bij elk kopje koffie. De pads van papieren filters zijn hierin beduidend milieuvriendelijker. Net als de filters van de filterkoffiemachine kunnen ook deze bij het compost of het organisch afval. Als je milieubewust wil leven en nog minder afval wil produceren, kun je de volautomaat gebruiken of de hervulbare pads, die nu verkrijgbaar zijn en in verschillende machines gebruikt kunnen worden.

Of je nu kiest voor een koffiebonen aanbieding of een koffiepads aanbieding op deze pagina, het resultaat moet een heerlijk kopje koffie zijn waar je je even bij kunt ontspannen en soms zelfs weg kunt dromen. Maar hoe kies je nu de koffie die het best bij jouw smaak past?

Handige tips voor kiezen van de beste koffie aanbiedingen

Cafeïne, de meest geconsumeerde psychoactieve stof ter wereld, is het bekendste ingrediënt van koffie. De gunstige effecten ervan op het menselijk lichaam zijn vrij goed onderzocht, maar koffie als geheel is een complexe drank met duizend verschillende stoffen. Sommige studies beweren dat cafeïnevrije koffie en koffie met cafeïne dezelfde gezondheidseffecten kunnen hebben en suggereren dat het niet de cafeïne is die verantwoordelijk is voor het grootste deel van de gezondheidsvoordelen van koffie.

Beslissen welke koffie je wil kopen kan een lastige opgave zijn voor veel beginnende koffiedrinkers. Er zijn enorm veel merken beschikbaar en evenzoveel varianten waar je je voordeel mee kunt doen. Ook voor koffiepads geld dat de kwaliteit van de bonen zeer bepalend is voor de smaak. Daarom is het handig om een beetje hulp te krijgen over waar te beginnen als je de beste koffiebonen wil kopen. We geven jen enkele tips over hoe je de beste koffie kunt uitkiezen:

1. Ken je voorkeur
Er zijn tegenwoordig twee bekende soorten koffiebonen verkrijgbaar genaamd Robusta en Arabica. Als je weet wat je lekker vindt, kom je eigenlijk al een heel eind. De Arabica-koffie soort groeit in hooggelegen gebieden. Hij staat voornamelijk bekend om zijn zachte smaak. Robusta daarentegen groeit in Afrika en Indonesië en heeft een krachtige, pittige smaak. Hoewel Arabica wordt gezien als luxere koffie, is dit voornamelijk afhankelijk van hoe het geteeld word en de wijze waarop de koffie verwerkt wordt voordat deze bij de koffiebrander terecht komt. Dit houdt niet automatisch in dat het eindproduct van superieure kwaliteit is. Dus als je niet van plan bent een koffie-expert te worden, stop met je zorgen te maken over het type boon en concentreer je op de producent of het merk dat koffiebonen maakt die jij het lekkerst vind.

2. Kies koffie op basis van je favoriete smaak
Sommige koffieliefhebbers willen dat hun koffie steeds dezelfde heerlijke smaak heeft en dit voor elkaar krijgen zal je verschillende merken moeten uitproberen. Als je de voorkeur geeft aan koffie met een milde smaak en een variërende zuurgraad, dan kun je het beste gaan voor droge koffiebonen met een lichtere kleur. Dergelijke koffiebonen worden korter gebrand en het eindproduct heeft niet de neiging bitter te smaken. Als je liever koffie hebt met een pittiger karakter, dan moet je koffiebonen kopen die langer gebrand zijn. Deze koffiebonen zijn vaak glimmend met een donkere tint. Wanneer ze worden klaargemaakt, produceren ze een krachtige en bittere smaak, waarbij meer koffie oliën aan de oppervlakte komen.

3. Bepaal hoeveel cafeïne je in je koffie wilt
In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, bevatten donker gebrande koffiebonen een lager cafeïnegehalte dan licht of medium gebrande bonen. Licht gebrande bonen hebben het hoogste cafeïnegehalte van alle drie. Koffiebonen die worden gebruikt om Espresso te maken, behoren tot de medium branding. Als je je cafeïne-inname wilt maximaliseren, kunt je dus liever kiezen voor licht of medium gebrande bonen.

5. Controleer altijd de branddatum van koffiebonen
Het is belangrijk dat je altijd vers gebrande koffie drinkt. Kijk voordat je je bonen koopt naar de branddatum op het etiket of in de productomschrijving, zodat je een idee hebt hoeveel dagen er verstreken nadat de bonen geroosterd zijn. Als je geen koffiemolen in huis hebt, ga dan voor de hele bonenzak en vraag de supermarkt of het café om ze voor je te malen of je kunt besluiten er een aan te schaffen uit onze lijst met beste koffiemolens hier. Vermijd koffie die als gemalen verpakt is, want die heeft misschien geen uitzonderlijke behandeling ondergaan.

6. Pas op voor misleidende termen zoals 100% koffie
Koffiebonen met het etiket 100% Arabica zie je steeds vaker voorbij komen. Dit is vaak niet het geval, ook al is het zo dat de beste koffiebonen van deze koffieplant afkomstig zijn. Niet alle Arabica bonen worden hetzelfde geproduceerd en je moet letten op de vermelding van variëteit. Niet alle verpakte bonen zullen dit hebben. Je zult waarschijnlijk een beter kopje koffie zetten uit verpakkingen met dit etiket dan uit eentje zonder. Het ras is niet per se een garantie voor kwaliteit, maar als je op dit soort details let, geeft dat aan dat je aandacht besteedt aan goede bonen.

7. Geniet maar drink koffie met mate
Als je een hoog cholesterolgehalte hebt of je bent cafeïne gevoelig, zwanger of een kind (of een ouder van een kind), moet je opletten met koffie drinken. Voor de meesten onder ons kan koffie in redelijke hoeveelheden (1-6 kopjes per dag) goed voor je zijn. Het kan zelfs ernstige ziekten voorkomen, je geest en spieren een oppepper geven, en je zelfs helpen bij gewichtsverlies. Onthoud dat zolang je speciale koffie drinkt die vrij is van giftige stoffen en je hem met zorg zet, je ervan kunt en moet genieten in de wetenschap dat het goed voor je is.

Koffie moet gewoon lekker zijn!

Het uitkiezen van de beste koffiebonen aanbieding of koffiepads aanbieding vereist dus aandacht voor detail en kennis van wat je persoonlijke voorkeur is. De meeste bedrijven zullen etiketten aanbrengen die niet altijd gebaseerd zijn op de kwaliteit van de koffiebonen. Dergelijke etiketten zijn slechts commerciële strategieën en geven vaak blijk van een gebrek aan kennis van de kant van de brander. Een verpakking moet erop gericht zijn om de koper te informeren in tegenstelling tot het spreken tot de emoties van de klant. Als je de bovenstaande tips volgt, kun je de beste koffiebonen aanbieding of koffiepads aanbieding selecteren en altijd genieten van het lekkerste kopje koffie.

Koffie Corner
Logo
Enable registration in settings - general