Hoeveel koffie kan je drinken per dag?

Deal Score+2
Deal Score+2
Leestijd: 2 minuten

Het aantal mensen dat dagelijks koffie drinkt, neemt toe. Als je afhankelijk bent van cafeïne om je wakker te maken en op gang te houden, is de kans groot dat je verslaafd bent. Zolang je er geen hinder van ondervindt, is dit echter niet erg. Koffie helpt je alert te blijven en verbetert de concentratie en er zijn ook andere individuele en medische redenen om elke dag koffie te drinken, maar zoals met alles met te in het woord, behalve tevreden, is teveel niet goed.

Hoeveel cafeïne in koffie?

Deze hoeveelheid cafeïne in koffie varieert tussen verschillende koffiedranken en kan variëren van minder dan 1 mg tot meer dan 500 mg. Je zult al snel 100 mg cafeïne uit een gemiddelde kop koffie halen. De meeste volwassenen nemen om verschillende redenen elke ochtend graag koffie. Er zijn echter voor- en nadelen aan het gebruik van koffie vanwege het hoge gehalte aan cafeïne.

Hoeveel koffie per dag?

Hoeveel koffie per dag mag je dan drinken? Het wordt door artsen aanbevolen dat mensen dagelijks minder dan 200 mg cafeïne innemen (dus twee kopjes of drie kopjes per dag, afhankelijk van het soort koffie) om de onaangename bijwerkingen van te veel cafeïne in koffie te voorkomen. Cafeïne is bovendien niet voor iedereen.

Het cafeïnegehalte in de meeste populaire dranken

Het cafeïnegehalte van een kopje koffie of thee kan nogal variëren. Gebrouwen koffie bijvoorbeeld, bevat tussen de 70 en 140 mg cafeïne – gemiddeld ongeveer 100 mg. Een Espresso-shot bevat ongeveer 65 mg cafeïne, net zoals lattes, cappuccino’s, macchiato’s en Americanos. Als je van instantkoffie houdt, neem je waarschijnlijk ongeveer 30-90 mg. Sommige soorten bevatten echter nog grotere hoeveelheden cafeïne, afhankelijk van het soort koffie, de methode van cafeïnevrijmaking en de grootte van de kopjes.

Het gevaar van teveel koffie

Een te hoge inname van cafeïne en/of een hoge gevoeligheid voor dit stofje kunnen zorgen voor hoofdpijn, rusteloosheid of angst. Als je hiermee te maken hebt, betekent dit dat je mogelijk je cafeïne-inname moet verminderen of opnieuw moet evalueren.

Omdat koffie veel cafeïne bevat, kan het giftige hoeveelheden cafeïne opleveren. een hoog cafeïnegehalte kan ernstige gezondheidsproblemen en mogelijk een onmiddellijke dood veroorzaken. Als men ongeveer 28 kopjes koffie drinkt, staat dat gelijk aan een lepel cafeïne. Hoewel volwassenen koffie drinken, wordt het niet aanbevolen voor kinderen. Zelfs jonge volwassenen en zwangere moeders of moeders die borstvoeding geven, worden gewaarschuwd met betrekking tot koffie-inname.

Geen koffie meer drinken dan?

Wees gerust, je kunt gewoon koffie blijven drinken, zolang je oud genoeg bent, niet zwanger bent of borstvoeding geeft. De boodschap is: drink met mate.

Koffie Corner
Logo
Enable registration in settings - general