Een koffieplant in jouw huis – De Coffee Arabica

Deal Score+2
Deal Score+2
Leestijd: 2 minuten

Veel Nederlanders gebruiken koffie als kickstart van hun (werk)dag. Deze koffie komt normaal gesproken van de koffieplanten in landen als Brazilië, Vietnam en Colombia. Dit zijn de drie grootste koffie producerende landen in de wereld. Wist je echter dat je ook jouw eigen koffieplanten kan laten groeien? In jouw woonkamer. Dat kan met de Coffee Arabica plant van Boompje voor Thuis.

Verzorging van de Coffee Arabica koffieplant

Net als in de natuurlijke omgeving van deze plant, houdt de Coffee Arabica van licht en van warmte. Zorg er echter niet voor dat hij te lang in de zon staat. Zoek een plek waar hij in de morgen bijvoorbeeld veel licht krijgt, maar gedurende de dag in de schaduw te staan komt. Belangrijk is in ieder geval dat deze plant nooit in de tocht of in koude lucht terecht komt. Hiermee vergroot je de kans op ziekten.

Het is voor de Coffee Arabica niet nodig om de plant vaak te voorzien van nieuwe potgrond. Eén keer in de twee jaar voldoet hieraan. Binnen de woonkamer zal hij een maximale hoogte van zo’n 2 a 3 meter bereiken, maar in landen waar de plant natuurlijk voorkomt, zoals Brazilië, Colombia en Ethiopië, kan hij een hoogte bereiken van zo’n 6 meter.

De Coffee Arabica plant kopen? Dat kan bij Boompje voor Thuis!

Deze koffieplant heeft niet veel water nodig, het is echter wel belangrijk dat hij constant in vochtige grond staat. Zorg er dus voor dat je regelmatig wat water geeft, beter in kleine hoeveelheden. Geef daarnaast tweewekelijks wat extra mest voor groene planten om hem in optimale conditie te houden. Ook het sproeien van de bladeren is van groot belang om de glans en glinstering van het blad te behouden.

Kan je de bonen oogsten van je Coffee Arabica plant?

Het mooiste zou natuurlijk zijn als je jouw eigen koffiebonen kan kweken aan de Coffee Arabica. In theorie zou dit kunnen, na een aantal jaar kan je plant gaan bloeien en groeien de kenmerkende vruchten met hierin de koffiebonen. De vruchten kleuren tijdens het rijpingsproces rood en zijn dan klaar om geoogst te worden.

Dit is echter slechts het begin van het proces. Zo dienen de bonen nog gedroogd, gebrand en geroosterd te worden. Ben je benieuwd naar het gehele proces om koffie te maken. In deze blog lees je het gehele proces .

Koffie Corner
Logo
Enable registration in settings - general