De beste DeLonghi koffiemachines

De beste DeLonghi koffiemachines
Deal Score+1
€70,10 €77,63 Bestel product
Deal Score+1
€70,10 €77,63 Bestel product
Leestijd: 10 minuten

Ben je op zoek naar de beste koffiemachines van DeLonghi? De beste volautomatische espressomachine van DeLonghi of halfautomaat? Wij hebben voor verschillende type machines van DeLonghi een overzicht gemaakt met hierin de belangrijkste onderdelen. We zetten de sterke- en zwakke punten op een rij en kijken daarnaast welk apparaat het meest geschikt is voor jou!

Wat kan je verwachten van dit artikel:

 • Wat zijn handmatige (halfautomaten) van DeLonghi
 • Wat zijn (vol)automatische espressomachines?
 • Filterkoffiemachines van DeLonghi
 • Nespresso machines
 • Dolce Gusto Machines
 • De beste volautomatische espressomachines van DeLonghi
 • De beste halfautomaten van DeLonghi

Om direct met de deur in huis te vallen; in onze opinie is de volgende machine de beste volautomatische espressomachine van DeLonghi in 2021.

Beste DeLonghi espressomachine; De’Longhi Magnifica S Ecam

Kenmerken:

 • Watertank van 1,8 liter – toegankelijk aan de voorkant
 • Stoomstang verdubbelt als warmwaterkraan
 • Verstelbare spuitmondhoogte voor verschillende bekerformaten
 • Relatief stil slijpen
 • 13 Maalaanpassingen

De’Longhi Magnifica S Ecam E22.110B aanbieding en beste prijs

DeLonghi is veruit de grootste fabrikant van espressomachines ter wereld. Deze Italiaanse koffiemachine fabrikant begon in 1902 als een klein familiebedrijf en is nu een gevestigd merk waar miljoenen mensen over de hele wereld op vertrouwen.

Om je een idee te geven van hoe populair DeLonghi is als koffiemachine merk, DeLonghi is de grootste producent van espresso machines ter wereld met een marktaandeel van 33%! Niet slecht voor een bedrijf de eerste 48 jaar (tot 1950) als een klein familiebedrijf zonder rechtspersoon heeft doorgebracht.

Als je bedenkt hoeveel verschillende bedrijven koffiemachines produceren van bekende merken zoals Sage, Gaggia, Philips & Melitta tot de minder bekende Chinese fabrikanten, is het echt een hele prestatie dat één bedrijf zo dominant is in zo’n populair producttype als espressomachines. Ze zijn eigenlijk zelfs twee keer zo groot als hun op één na grootste concurrent

DeLonghi besteedt meer dan 40 miljoen euro per jaar aan het ontwikkelen en verbeteren van producten. Dit is meer dan de omzet van de meeste koffie bedrijven, laat staan steken in het ontwikkelen van producten. 

Je weet nu dat DeLonghi het populairste koffiemerk is, maar welke koffiemachine is nou het meest geschikt voor jou als particulier of als klein bedrijf? Gelukkig heeft Koffie Corner dit al voor je uitgezocht en hebben we de beste koffiemachines op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding uitgekozen en vergeleken. Er is niet alleen veel om uit te kiezen, maar er is ook een grote verscheidenheid aan verschillende soorten DeLonghi-koffiemachines.

Op dit moment zijn er ongeveer 76 verschillende machines om uit te kiezen, verdeeld over verschillende brouw methodes:

Handmatige espressomachines van DeLonghi

Handmatige espressomachines zijn vaak lastig in gebruik, maar in de handen van de juiste barista kan je de kwaliteit van espresso flink verbeteren met een handmatige machine. Met juist gebruik krijg je de perfecte kop latte, cappuccino, flat white, lungo of Americano.

De manuele espressomachines van DeLonghi zijn over het algemeen redelijk gemakkelijk in gebruik, relatief gezien. Je hoeft alleen een simpel proces te doorlopen; de koffie malen, aanstampen, de filterhouder vergrendelen en dan op de knop drukken. Ze zijn zo gemaakt dat de meeste mensen met een DeLonghi-espressomachine hem uit de doos kunnen halen en vervolgens te kunnen starten met het maken van hun favoriete koffie of espresso.

We hadden het hierboven over het malen van koffie, je kan echter ook voorgemalen koffie kopen. Hiermee kan je deze stap in het proces al overslaan. Echter, dit is niet de wijze waarop we het aanbevelen. Je zal nooit dezelfde kwaliteit espresso krijgen als wanneer je verse koffiebonen koopt. Wil je het malen van koffiebonen toch overslaan? Kies dan liever voor een andere machine van DeLonghi.

> Wil je weten wat de beste koffiebonen zijn? Klik dan hier!

Alle handmatige espressomachines van DeLonghi worden geleverd met een stoompijpje om je melk op te warmen en op te schuimen, dus er is geen aparte melkopschuimer nodig. Houdt er rekening mee dat wanneer je kiest voor een dergelijke koffiemachine, dat het maken en bereiden van je koffie iets meer tijd en ervaring kost dan met bijvoorbeeld een automatische machine. Het kost wat meer oefening om jouw perfecte bak te krijgen. Om koffie van dezelfde kwaliteit te krijgen zoals je deze zou verwachten in een geweldige coffeeshop, moet je leren spelen met de maalgraad en de temperatuur van je koffie.

Als dit allemaal wat te ingewikkeld klinkt en je wil gewoon koffie drinken van goede kwaliteit zonder je druk te hoeven te maken over de verschillende stappen in het proces, dan is een automatische koffiemachine van DeLonghi misschien meer wat voor je.

Automatische koffiemachines van DeLonghi

DeLonghi noemt deze modellen de  automatische koffiemachines en het is te begrijpen waarom, omdat het grootste deel van het proces geautomatiseerd is. Ze staan ook wel bekend als van bonen-tot-kop-koffie machines.

Er zijn twee soorten automatische machines: automatisch en volautomatisch, of automatisch en met één druk op de knop. Het verschil zit hem erin dat bij de volautomatische of one touch machines ook het melkgedeelte voor je afgehandeld wordt, terwijl je bij standaard automatische koffiemachines de melk stoomt met het bijgevoegde stoompijpje.

In tegenstelling tot handmatige espressomachines worden ze geleverd met een ingebouwde molen, zodat je geen zorgen hoeft te maken over het malen van jouw eigen bonen, voeg ze gewoon toe aan de trechter (het bonenreservoir) aan de bovenkant en de machine doet de rest voor je.

In het begin zal je een beetje moeten experimenteren met hoe fijn de machine de koffie moet malen, dit doe je door het gebruik van meerdere vooringestelde maalinstellingen die voor je beschikbaar zijn. Er is echter lang niet zoveel voorbereiding nodig als met een traditionele handmatige espressomachine. Een andere mogelijkheid is om de hoeveelheid water in te stellen die door de gemalen koffie wordt afgegeven. Daarnaast zijn er nog vele andere functies, afhankelijk van de machine waarvoor je gaat.

Dat is waar de magie begint, want als je eenmaal de machine hebt ingesteld hoe je je koffie wilt drinken, hoef je maar heel weinig te doen elke keer dat je je perfecte koffie wilt. Met de one-touch-machines hoef je eigenlijk alleen maar op een knop te drukken (behalve het bevestigen van bijvoorbeeld het melkreservoir).

De machine maalt de koffie voor je, stampt hem aan en duwt dan het water onder pompdruk door de koffie. Vervolgens staat jouw espresso klaar en werpt de puck met afval in de afvalcontainer.

De standaard automatische machines komen met een stoompijpje waarmee je jouw eigen melk kan stomen, maar er zijn ook de one-touch-machines die ook het melk opschuimen voor je uithanden nemen. Dit verschilt echter per model, houdt hier rekening mee als je dit ook niet wil doen. Persoonlijk zijn wij bij Koffie Corner geen grote fan van de volautomatische of of ‘one touch’-machines die ook de opgeschuimde melk leveren, aangezien je niet helemaal dezelfde controle hebt als wanneer je het zelf doet. Of je dit wil hangt af van jouw mate van kieskeurigheid.

Het is de reden dat je in coffeeshops geen volautomatische koffiemachines ziet en waarom je altijd een Barista de melk ziet opwarmen voordat hij deze schenkt om de koffie van je keuze te maken.

De prijs van volautomatische espressomachines van DeLonghi kunnen soms wat aan de hoge kant zijn, echter, als je goede koffie wilt en je hebt weinig tijd om in de ochtend uitgebreid jouw kopje klaar te staan maken, dan zijn de volautomatische espressomachines de beste keuze!

Filter koffiemachines van DeLonghi

DeLonghi heeft een aantal verschillende filterkoffiemachines om uit te kiezen, maar dit artikel zal zich hoofdzakelijk richten op handmatige en volautomatische koffiemachines. Hieronder hebben we echter een kleine selectie gemaakt van filterkoffiemachines van DeLonghi:

Nespresso-koffiemachines

Nespresso is gespecialiseerd in koffie en niet in koffiemachines en hoewel er veel Nespresso-machines zijn om uit te kiezen, worden ze eigenlijk gemaakt door verschillende andere bedrijven die gespecialiseerd zijn in koffiemachines. En wie is de grootste koffiemachine producent ter wereld? Juist DeLonghi.

Dus als je een Nespresso-apparaat ziet waarin je misschien geïnteresseerd bent en er “DeLonghi” op staat en je vraagt je af of het een DeLonghi-koffiemachine of een Nespresso-apparaat is, dan is het antwoord dat het een Nespresso-apparaat is gemaakt door DeLonghi.

Zoals vermeld, richt dit artikel zich hoofdzakelijk op DeLonghi handmatige espressomachines en vol automatische koffiemachines, maar net als bij de filtermachines hebben we hieronder een aantal mogelijke DeLonghi nespresso machines voor je geselecteerd.

€199,00
Op voorraad
Expert.nl

Dolce Gusto Koffiemachines van DeLonghi

Waar Nespresso zich concentreert op het premium-einde van de enorme markt in koffiepads en -capsules, is Dolce Gusto meer gefocust op de goedkopere koffiepadmachines op instapniveau voor iedereen die een koffiemachine wil, maar niet de aanloopkosten wil maken koop er een.

Je kunt een Dolce Gusto-koffiemachine kopen voor minder dan € 50, maar dit is niet iets wat wij snel bij Koffie Corner zouden aanbevelen, omdat de cups erg duur zijn en ze melkpoeder gebruiken om ‘cappuccino’s’ en ‘lattes’ te maken, wat “een grote nee” is naar onze mening als je een koffie wilt maken die lekker smaakt.

Nestlé bezit zowel Nespresso als Dolce Gusto en dus maakt DeLonghi niet alleen Nespresso-machines, maar ook Dolce Gusto-machines.

Omdat dit soort machines geen erg goed smakende koffie maken (naar onze mening), schenken we net als bij de filterkoffiemachines en de Nespresso machines niet te veel aandacht hieraan. WEl willen we je enkele mogelijkheden meegeven als je toch besluit voor een Dolce Gusto machine van DeLonghi te gaan.

Beste espressomachines van DeLonghi

Dan komen we nu aan bij het onderdeel waar denk ik de meesten van onze bezoekers naar op zoek zijn; de beste (volautomatische) espressomachines van DeLonghi.

De’Longhi Magnifica ESAM4200

Kenmerken:

 • One Touch Coffee (alleen espresso / lungo / Americano, geen melk producten).
 • Afneembaar waterreservoir van 1,2 liter aan de voorkant, zeer gemakkelijk toegankelijk.
 • 13 maalstanden
 • Vaatwasmachinebestendige lekbak met een behoorlijke capaciteit.
 • Goede stoomkracht en kan worden gebruikt als panarello- of pro-stijl stoompijpje.
 • Veel machine voor een lage prijs!
 • Als je een enkele of dubbele espresso, lungo of Americano drinkt, je kunt dit apparaat gebruiken als een one-touch-machine, wat betekent dat als je eenmaal je perfecte koffie hebt, je letterlijk elke keer op de knop hoeft te drukken om je perfecte koffie te krijgen.

De’Longhi Magnifica ESAM4200 aanbieding en beste prijs

Als je koffie met melk wil drinken, flat white, latte, cappuccino, etc. Dan heb je twee mogelijkheden om de melk te stomen.

Optie 1: Via de panarello.

Een panarello, ook wel turbo-opschuimer of automatische melkopschuimer genoemd, is een omhulsel van metaal of plastic over een stoompijpje dat de melk belucht via een gat aan de zijkant. Eigenlijk zijn alle panarello opschuimers die bij ons bekend zijn, buiten die van de Dedica EC685, waar we het later over zullen hebben, in staat om slechts één soort melkschuim te maken. De stijve en dikke melkschuim die wordt gebruikt voor de old school cappuccino.

Als dit is wat je lekker vindt, geweldig, dan is het heel gemakkelijk om dit soort melkschuim te maken met de panarello, dus laat het gewoon aanstaan, steek het in je melkkan, en stop als de melkkan te heet begint te worden om comfortabel aan te raken.

Optie 2: Verwijderd de panarello

Wanneer je het panarello stoompijpje verwijderd van de ESAM4200 of andere DeLonghi koffiemachines, krijg je een stoompijpje die gebruikt kan worden net als een stoompijpje met een enkel gaatje. Dit is lastiger dan het lijkt, je zal hiermee een tijdje moeten oefenen.

Na het testen van de De’Longhi Magnifica ESAM4200 zijn wij over het algemeen zeer tevreden over de mogelijkheden van deze budget espressomachine. Veel andere reviews en recensies die ook gebruik hebben gemaakt van deze koffiemachine, zijn ook vol lof. Ja, het is een goedkope machine en je krijgt niet dezelfde soort functies als zoiets als de Sage Oracle, maar houdt er rekening mee dat de DeLonghi ESAM 4200 véél minder kost.

De’Longhi Magnifica S Ecam E22.110B

De DeLonghi Magnifica S Ecam E22.110 is een andere populaire goedkope volautomatische espressomachine van DeLonghi, en ook bij dit model is het heel veel machine voor het geld dat je betaalt!

Het is niet veel anders dan de ESAM 4200, hij ziet er wat mooier uit naar onze mening, hij is een beetje kleiner, het stoompijpje kan zowel heet water als stoom afgeven, en ik denk dat de bediening wat logischer is. Gezien de vergelijkbare prijs, denk ik dat ik door deze machine in de verleiding zou komen en hoger zou plaatsen dan de duurdere ESAM 42oo als ik een bean to cup-machine zou kopen.

Deze machine heeft een zeer hoog aantal bol.com recensies, die je laten zien hoe populair deze machine is, aangezien de meerderheid van de mensen die de machine hebben gekocht geen recensie hebben achtergelaten. Ze zijn ook overwegend positief met een score van een 4,6 uit 5!

Dit is weer een standaard automaat of bean to cup-koffiemachine, wat betekent dat je de melk zelf moet opschuimen, maar bij Koffie Corner geven we hier ook de voorkeur aan! Ieder zijn eigen keuze, maar naar onze mening zorgen veel melkschuimmachines voor te stijve schuim. Hierdoor wordt elke melkdrank uiteindelijk een veredelde cappuccino.

Melk schuimen is een vaardigheid die je moet leren, maar het is een vaardigheid die het de moeite waard is om te oefenen.

Net als bij de ESAM, kan je de de panarello-staf gebruiken, of je kan hem eraf schuiven om het ‘pro-pijpje’ te gebruiken.

De’Longhi Eletta Cappuccino

Kenmerken:

 • Zowel automatisch als handmatig melkstomen
 • Negen voorgeprogrammeerde koffie’s met 1 druk op de knop, inclusief flat white
 • Intelligent bedieningspaneel
 • Volledige controle over het zetten – inclusief koffietemperatuur
 • Watertank van 2 liter – gemakkelijk toegankelijk vanaf de voorkant

De’Longhi Eletta Cappuccino aanbieding en beste prijs

Dit is een volautomatische, of “super automatische” bean to cup-koffiemachine, of “one touch” -machine, die alles voor je doet met een druk op de knop, inclusief het opschuimen van de melk en het afgeven in je kopje.

Interessant is dat dit een one-touch-machine is waarmee je ook een stoompijpje kunt gebruiken als je de automatische melkoptie niet wilt gebruiken.

Sommigen stellen misschien de vraag: waarom zou je meer betalen voor een one-touch-machine als je toch een stoompijpje gaat gebruiken – maar ik denk dat dat niet de bedoeling is.

Ik denk dat het punt dat DeLonghi hier slim aanpakt, het feit is dat veel mensen, als ze maar één koffie voor zichzelf zetten en als ze haast hebben, misschien niet willen rotzooien over het vullen van de melkkan en het daarna weer opruimen.

Je kunt de panarello ook verwijderen en de stoompijp gebruiken als stoomtip met één gaatje, zoals bij de meeste panarello-pijpjes, en dit geeft deze machine ook flexibiliteit als het gaat om het soort gebruikers waarvoor de DeLonghi Eletta geschikt kan zijn.

Met andere woorden, misschien wil je de melk handmatig stomen voor de allerbeste kwaliteit flat white, maar er kunnen anderen zijn die de machine gebruiken die daar niets om geven en die gewoon op een knop willen drukken.

Zoals ik al eerder zei, is DeLonghi de grootste fabrikant van espressomachines voor thuisgebruik ter wereld, en je kunt zien dat ze echt weten wat ze doen als het gaat om het maken van populaire machines. Dit is een andere machine die zeer veel bol.com recensies heeft verzameld, en er zijn veel positieve punten. De meeste klachten hebben betrekking op de kwaliteit van het melkschuim en daarom het vermogen van deze machine om met één druk op de knop een flat white te maken zoals de omschrijving van de machine wel aangeeft. Echter, veel machines kunnen geen goede flat white maken. Zelfs veel barista’s niet ;).

De ergenis en frustratie is logisch, als iemand een machine heeft gekocht op basis van de bewering dat het flat white kan produceren met een druk op de knop, en je komt erachter dat het geen echte flat white is wat je voorgeschoteld krijgt, dan is het logisch als veel mensen dat niet accepteren.

Toch heeft deze machine drie instellingen voor schuimtextuur, veel one-touch-machines hebben er maar één, dus dit geeft meer controle over de melktextuur die je krijgt met de meeste andere volautomatische espressomachines.

 

Koffie Corner
Logo
Enable registration in settings - general