Beste koffiebonen top 15 van 2023 – Onze selectie

Beste koffiebonen top 15 van 2023 – Onze selectie
Deal Score+1
Deal Score+1
Leestijd: 6 minuten

Of je nu een ervaren koffieliefhebber bent of gewoon de wereld van gastronomische koffie aan het ontdekken bent, je wilt de beste koffiebonen die je kunt bemachtigen, en daarom ben je hier waarschijnlijk terechtgekomen na het zoeken naar iets in de trant van “beste koffiebonen”.

> Klik direct door naar onze beste koffiebonen keuze

Beste koffiebonen update 2023!

De kwaliteit van de beste koffiebonen kan een enorm verschil maken in de smaak en het aroma van je kop koffie in de ochtend. Maar hoe kom je erachter welke bonen het lekkerst zijn? Wij zochten het uit.

Maar wat betekenen de beste koffiebonen eigenlijk? Ik denk niet dat het betekent wat veel mensen denken dat het doet.

Het betekent zeker (naar mijn mening) niet dat koffiebonen die uit de kont van een civet moeten komen – en sommige van de merken koffiebonen in Nederland waarvan veel mensen denken dat ze tot de beste koffiebonen behoren, laten we zeggen dat ik van ganser harte het oneens zijn.

Uiteraard is smaak iets persoonlijks, neem dus geen aanstoot aan onze persoonlijke keuzes!

In dit artikel nemen we je mee aan de hand van de volgende punten:

Onze beste budget koffiebonen keuze

Als beste keuze kiezen wij voor een betaalbare optie als de Lavazza Qualita Rossa koffiebonen in een verpakking van 1000 gram. De Qualita Rossa is geschikt voor espresso en cappuccino en bestaat uit 50 procent Arabica en 50 procent Robusta. Hiermee krijg je een kwalitatieve koffie met wat donkere smaken.

Andere goede budget keuzes
Segredo intermezzo
Lavazza Super Crema

Waar let je op bij het selecteren van de beste koffiebonen: update 2023

Middels de volgende handleiding nemen we je mee met het selecteren van de beste koffiebonen. Dit gaan we ook doen aan de hand van de vragen die we bovenaan in dit artikel hebben gesteld.

Type koffiebonen

Koffiebonen zijn er in drie varianten:

Arabica – Ook bekend als “the good stuff”, arabica-bonen zijn bonen van hoge kwaliteit met een rijke smaak. Ze moeten onder specifieke omstandigheden worden gekweekt om hun volledige potentieel te bereiken, en daarom zijn ze zo waardevol. Je zult zien dat veel merken “100 procent arabica bonen” op hun etiketten zetten als garantie voor kwaliteit.

Robusta – Robustabonen zijn qua smaak inferieur aan arabica bonen, maar bevatten ook meer cafeïne. Sommige mensen zijn bereid om de afweging te maken om hun oplossing te krijgen. Robusta-bonen zijn ook veel gemakkelijker te telen dan arabica, dus ze zijn goedkoper om te kopen en verkopen.

Arabica en robusta – Sommige merken mengen hun arabica en robusta bonen. Dit wordt meestal gedaan om het cafeïnegehalte van hun koffie te verhogen zonder de smaak op te offeren. Misschien houdt u van een blend van arabica en robusta als u deze balans zelf wilt vinden.

Benieuwd naar een volledige analyse over het verschil tussen arabica en robusta koffiebonen? Lees verder

Land van oorsprong

“Single origin” bonen komen uit één specifieke regio, zoals koffie uit Brazilië of Nicaragua. “Blended origin” -bonen kunnen uit veel verschillende plaatsen komen.

De meeste landen die koffiebonen verbouwen, hebben hun eigen mythos eromheen. Braziliaans gebrand staat bijvoorbeeld bekend als donker en zwaar; Ethiopische koffiesoorten zijn over het algemeen zoeter en fruitiger. Als u op zoek bent naar een specifiek smaakprofiel, wilt u waarschijnlijk kiezen voor bonen van één oorsprong uit het land van uw keuze.

Aan de andere kant, als je van unieke, gecompliceerde smaken houdt, geef je misschien de voorkeur aan gemengde bonen die samen wervelen om een complexe branding te creëren. Zorg er wel voor dat u ambachtelijke gemengde braadstukken koopt en geen goedkope gemengde braadstukken die bij elkaar werden gegooid om kosten te besparen.

Zuurgraad

Zuurgraad kan verwijzen naar twee verschillende dingen in de koffiewereld. Voor leken is het gewoon een manier om scherpe, zure koffiesmaken te beschrijven. Voor wetenschappers wordt het gebruikt om de pH-waarde van de koffie te beschrijven.

Er is niets mis met het drinken van zure koffie als je lichaam het aankan. Sommige mensen houden zelfs echt van de smaak van een zure koffie om ze wakker te maken of om ze gefocust te krijgen.
Aan de andere kant, als u last heeft van hoofdpijn, buikpijn of kiespijn na het drinken van je kop koffie in de ochtend, wil je misschien overschakelen naar een zuurarme koffie. Het is veel gemakkelijker voor uw lichaam en het zal uw tandglazuur niet beschadigen of uw maagwand irriteren.

Onthoud gewoon dat de pH-schaal achteruit gaat, dus lagere pH-waarden betekenen grotere hoeveelheden zuur. Dit betekent dat een zuurarme koffie eigenlijk een hogere pH-waarde zou hebben dan andere merken.

Brouwmethode

Er zijn zoveel manieren om koffie te zetten dat we hier uren zouden zijn als we ze allemaal zouden proberen te bedekken. Hier zijn slechts enkele van de meest voorkomende om u een idee te geven van hoe u met uw koffiebonen kunt spelen.

Druppelmethode – Dit is hoe gewone, alledaagse koffiezetapparaten het doen. Het houdt in dat koffiedik in een papieren filter wordt gedaan en er heet water overheen wordt gegoten. Als je met hele koffiebonen werkt, moet je ze eerst malen voordat je ze in het filter doet.

French press – French press koffie houdt in dat uw koffiedik op de bodem van een container wordt “geperst” in plaats van ze op de traditionele manier te filteren. Hoewel je elk type boon kunt gebruiken om je gronden te maken, zijn er bepaalde soorten gebraad en grofheid die het beste werken met een Franse pers, dus je zult wat onderzoek willen doen voordat je gaat experimenteren.

Koud brouwen – Deze methode houdt in dat u uw bonen of gemalen koffie 12-24 uur in koud water laat weken voordat u gaat braden. Ze worden veel minder bitter nadat het water hun zuren en oliën heeft opgezogen. Op deze manier worden veel zuurarme koffies gemaakt.

Er zijn veel andere methoden voor het zetten van koffie, waaronder speciale methoden voor zaken als espresso’s en Turkse koffie. Als je je bonen wilt gebruiken om iets anders te doen dan het gebruikelijke infuus, moet je naar verschillende soorten brouwen kijken.

Biologisch versus niet-biologisch

Is het de moeite waard om biologische koffiebonen te kopen?

Het korte antwoord is JA, vooral als u zich zorgen maakt over kwaliteit.

Maar hier zijn de feiten als u wat meer overtuiging nodig heeft:

  • Biologische koffie is vrij van alle chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen.
  • Het is beter voor het milieu. Het wordt meestal in de schaduw geteeld, dus koffieboeren planten en verzorgen veel bomen om ze te helpen groeien. De vogels houden van meer leefgebieden; de boeren plukken de vruchten van de rijke bodem en de verhoogde zuurstof in de lucht.
  • Veel biologische merken zijn gecertificeerd door organisaties zoals de USDA. Ze kunnen ook kopen bij fairtradeboerderijen of worden geassocieerd met dieren in het wild of regenwoudgroepen.

Als u zich ooit zorgen maakt over de biologische aard van uw koffie, aarzel dan niet om contact op te nemen met de fabrikanten en het te vragen. Als ze legitiem rauw en milieuvriendelijk zijn, mogen ze niets te verbergen hebben.

Smaak

Bedenk tot slot hoe u wilt dat uw koffie smaakt.

Liever iets zoets of bitter? Bent u op zoek naar koffie met fruitige, rokerige of koekachtige tonen? Houd je van de pittige kick van een zure koffie, of vereist je brandend maagzuur dat je winkelt voor iets milders? Er is hier geen goed of fout antwoord.

Het hangt allemaal af van het soort koffie dat je lekker vindt, dus voordat je begint met winkelen voor de beste bonen op de markt, moet je jezelf afvragen hoe je ‘beste’ gaat definiëren.

De beste koffiebonen; onze selectie

Hieronder hebben we vervolgens onze selectie met de beste koffiebonen uiteen gezet.

Lavazza Qualita Rossa

Lavazza-koffiebonen zijn erg populair, vooral in Italië, ze produceren klassieke Italiaanse espressomelanges waar veel mensen dol op zijn.

Ik moet zeggen dat als het op espresso aankomt, ik donkerder gebrand met Robusta bonen erg lekker vind als ik daar zin in heb. Het drinken van dergelijke koffie brengt me terug naar het drinken van espresso in Italië een paar jaar geleden.

Als je van dit soort koffie houdt, dan is Lavazza een van de meest populaire. Ik kan niet zeggen dat dit de beste koffiebonen zijn, sowieso is dat zeer subjectief, maar ze zijn een zeer bekend merk en hebben een sterke reputatie. Daarnaast is de prijs ook zeer goed!

Wil je weten wanneer de Lavazza Qualita Rossa in de aanbieding is? Zet dan een prijs alarm voor dit product!

Maak jouw prijsverlagingalarm!

Prijs historie voor Lavazza Qualita Rossa Koffiebonen 1 kg


Illy koffiebonen Classico

Een ander populair Italiaans merk, Illy, is een koffiemerk waar je waarschijnlijk van hebt gehoord. Deze Illy Classico is 100% arabica, vrij donker geroosterd zoals je zou verwachten bij een Italiaanse espressoboon. Net als bij Lavazza, zou ik Illy-koffie in de top zetten als het gaat om standaardkoffie die voor espresso wordt gebrand.

De hoge prijs van Bol die je hieronder ziet komt voort uit het feit dat de prijs bij Bol bepaalt wordt door een voordeelverpakking.

Wil je weten wanneer de Illy Classico koffiebonen in de aanbieding zijn? Zet dan een prijs alarm voor dit product!

Maak jouw prijsverlagingalarm!

Prijs historie voor Illy koffiebonen CLASSICO 250gram


Starbucks Blonde Espresso Medium Roast

Starbucks is een merk dat je 100% zeker kent. Heel eerlijk, bij Koffie Corner zijn we over het algemeen geen fan van de koffieketen. Hun bonen zijn over het algemeen zeer donker geroosterd en zijn tamelijk flauw en onopvallend, zoals je vaker ziet bij heel donker geroosterde bonen.

Met deze blonde variant zoeken ze echter een lichtere branding op, de meeste koffiebranderijen zouden dit echter als medium roast classificeren. Wat het fijne is van smaak, is dat het zeer kan verschillen. Dit zien we ook op ‘expert’ forums. Er zijn veel mensen die het een zeer goede mogelijkheid vinden voor jouw koffiemachine. Andere zien er echter helemaal niets in. Dit kan natuurlijk ook komen doordat veel koffiebranders een vaste mening hebben over alles wat over Starbucks gaat.

Wij zeggen, probeer hem eens, wie weet verrast de Starbucks Blonde Espresso Medium Roast je. Als je de kosten per kilo berekent is deze koffie namelijk helemaal niet zo duur.

Net als bij bovenstaand product, is ook bij deze prijs van Bol een voordeelverpakking gepakt.

Wil je weten wanneer de Starbucks Blonde Espresso koffiebonen in de aanbieding zijn? Zet dan een prijs alarm voor dit product!

Maak jouw prijsverlagingalarm!

Prijs historie voor Starbucks - koffiebonen - Blonde Espresso Roast

 

 

Starbucks Blonde Espresso

Koffie Corner
Logo
Enable registration in settings - general